keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Kolmas näkemys suurten katastrofien purkamisesta

Jos maailma on henkeä ja kuolemanjälkeinen elämä kullekin erilainen mutta aika lailla samanlainen kuin tavallinen kuolemaa edeltänyt elämä, niin kohtalot ydinpommin jälkeen voivat olla erilaiset. Jos kukin joutuu maailmaan, elämään, johon jollain lailla sopii, niin voisiko ihmiset jakaa niihin, joiden elämä jatkuu aika lailla ennallaan kuin pommia ei olisi ollut, ja niihin, jotka kuului tuhota pommilla, mikä kai olisi moraali- ja taitoero, että kenelle sopivan tasoinen ja -tyyppinen seura ei pommita ja kenet taas luultavasti pommitettaisiin?

1.4.2020   Voisiko näin valita, kenen kanssa elää synkronissa, kuin samaan aikaan, niin kuin maailman laajuinen hyvö tahto tekee mahdolliseksi ja sivistys, eikä elää yhtä aikaa tai ainakaan synkronissa sellaistan kanssa, jotka kovin sivistymättömästi toivovat pahaa?

"
1st of April 2020   If life after death exists and is much like the life before death, so that one cannot say who died and who did not but instead people live at the same time as some others and at different time or different world than some others. It seems that for a person there is some space to live in and if that space ends the person dies, but in the life after death the person is in some space that is somehow suited for him/her, so that it is the same kind of life but some factor changed. So also one's own strategy of lofe affects what happens: did one choose a good benefical good willing civiliced (in civiliced wisdom there are the good answers to life's and world's questions that people want to teach to all the younger generation) that is good for possibilities of life, or not and dies sooner? So one could maybe choose with whom one'slife is synchronized and via civilized good will live so without big problems, and maybe also choose so with whom one is not synchronized and live separately as if in different worlds or at different time. Choosing profession, place to live in and other big choices in life also affect similarly: what kind of environment one lives in, whom one associates with and in what professions are they, which countries' cultural influencies one personally gets."
https://learntalents.blogspot.com/2020/02/some-additional-remarks-about-gnome.html
 
* * *  

24.7.2021   Sivistyneedti hyvän toivominen maailmassa on siis se, miten tavallinen ihminen voisi auttaa purkamaan ydintuhoja, ja muuten kai riittää, että osa on kyllin hyvää toivova, kyllin etäinen, sivistynyt ja pommitettujen alueiden kulttuuria ymmärtävä purkaakseen tuhon pois. Ainakin, jos ajattelee japanilaisten syövän lehtisalaattia, on kuin Japania ei olisikaan pommitettu. Ja jos ajattelee kalifornialaiset paljon kauniimmin hengellisiksi, on kuin hekin olisivat jäljellä, mutta usa vain nostanut häntänsä pystyyn niin kuin lemmikkieläinten mielestä kuuluukin. 

* * *


17.6.2023   Jokin aika sitten heräsin pikkutunneilla Espoon Puustellinmäessä, kun oli kuin kadulta olisi lähtenyt rakettiauto ydinpommin alta pakoon. Mietin, että jos maailma on henkeä, niin jos toivon maailmalle kauniisti hyvää, niin minua ei tarvitse pommittaa. Niinpä rukoilin hiukan maailman puolesta, istuksin hetken ja menin rauhallisena nukkumaan, eikä ydinpommin vaaraa tuntunut minulle olevan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti