keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kuolemanjälkeiseen elämään jatkamisesta

(Kirjoitin tämän jotakin viestiltään epäselvää henkisen kehityksen yotubevideota katseltuani ja niin tekstin tyyli on isolta osin tuon videon vaikutteinen.)

 Kun elämä loppuu, siihen on syynä, ettei se jotenkin ollut vain enä mahdollinen entisessä muodossaan. Jos jotakin aika samantapaista on edelleen mahdollisuus elää kuolemanjälkeisessä elämässään, niin elämä sitten jatkuu tuolle yksilölle niin. Mutta jollei sellaista mahdollisuutta ole, niin on valittava jokin toisenlaien kuolemanjälkeinen elämä, joka iutselle olisi mahdollinen ja hyvää elämää, hyvä maailmallekin. Jos jokin vaihtoehto tuo tumman olon, niin se on kuoleman tie, ei mahdollinen. Jos jokin vaihtoehto tuo elävöittävän, tervehtyvän, tervehenkisestimaailman osana toimivan kiehtovan miellyttävän elämän, niin sinne kai kannattaa jatkaa, vaikka se olisi erilainen kuinaiempi elämä. Elämä on joidenkin elämänalueiden varassa, esim. yleissivistys & kulttuuri & olosuhteet plus ammatti, harrastukset, kiinnostuksenkohteet ja sosiaalinen ymäristö. Niissä samoin satsaa elävöittävyyteen. jso vanha hyvä valintasi ei ole elävöittävä niin se kenties oli ulkoa luettua, joten luokittele se tiedoksi äläkä uuden oppimiseksi, ja satsaa tervehenkiseen elämään, jossa opit uutta. Uudenlaisessa elämässä elät vähän niin kuin toisenluoteinen henkilö, sillä rasitteet ja jaksavaisuudet ja hyvät ja huonot puolet ovat toiset, ja niinpä voit etenkin alkuun muistaa vnahaa, mutta ajn myötäelämänpiiri on niibn erilainen, että vanha tietyn tyypin henkilön tietynlainen elämä useimmilta unohtyuu, koska sen tottumuksilla ei enää ole käyttöä, mutta käyttökelpoiset taidot voi usein pitää, jos nykyinen elämä ylläpitää niitä elämänviisautesi osina.

Jos oku, esim. sinut surmannut vihollinen, pyrkii määräilemään kuolemanjälkeisiä valintojasi, niin vaikka hän olisi dominantti, niin hänellä ei useinkaan ole muiden silmissä oikeutta toiseen. Esim. kysy joltakin etäisemmältä aikuiselta, vaikkapa poliisilta, että noudattaao tuo ollenkaan kunnolla peruskoulutason tervettä järkeä & oikeutta, ja yleensähäne i noudata, ja niin saat luvan elää rauhassa, päättää itse valintasi. Perusperiaate tietääkseni on, että saat ihan vihollisista erillisenä tehdä valintasi ja elää kuolemanjälkeisen elääsi, ainakin jos itse olet sivistyneesti käyttäytyvät.


6.2.2022   Koirani aikanaan kertoivat, että kuolemanjälkeinen elämä ja se, onko sitä ollenkaan, riipouvat kuolleen käsityksistä siitä, mitä kuoleman jälkeen taoahtuu. Joku uskoo, että kuolleen kuuluu ihan vain maata paikoillaan, ja niin hänelle sitten käy niin, että hän kuoltuaan aika pitkään ihan vain makaa paikoillaan. Jos kuollut on toivonut kuolevansa lopullisesti, ilman kuolemanjälkeistä elämää, niin niin kai usein käy. Ja jotkut voivat jatkaa sielunvaelluksen tapaan jonkin toisen lajin eläimeksi tsi ihmisvauvaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti