lauantai 27. helmikuuta 2021

Kuolemanjälkeiseen elämään siirtymisestä

 Minulle on vuosien kuluessa syntynyt joukko vaikutelmia siitä, miten kuolemanjälkeiseen elämään siirtyminen käy. Kuolemanjälkeinen elämä on kai usein pitkälti samanlainen kuin kuolemaa edeltäväkin. Jos oli jotakin mihin kuoli,mistö ei voinut kerta kaikkiaan enääö jatkaa, niin se uuteen siirtyessä kai unohtuu kuin hyölätty mahdollisuus, hylätty filminpala, että varo tuota tekemästä, niin sinulle kävi, mutta jatka nyt tästä viisaammin kuin sitä ei olisi käynytkään. 

Jos kuoleman aiheuttanut olosuhde on elämänpiirisi ulkopuolinen kuten vaarallinen vastaantulija kävelyllä, jolla et karttanutkaan sitä, niin jatkat kai kuin keskittyneenä kulkuusi, elämääsi, kuin omistautuneena sille, ja tekijä vain unohtuu ja jääpois.

Jos  et voinut jatkaa jonkin elämänpiirisi osan kanssa, niin sinun piti luopua siitä ja elämääsi tilalle tulee jotakin muuta, kenties polveileva polku eteenpäin uusiin ihmiskohtaamisiin yms. 

Jos taas et voi jatkaa vanhassa elämänpiirissäsi, jota rakastat, johon olet tottunut ja kiintynyt, niin kentie skuolet ja jäät siihen makaamaan paikoillesi, mielessäsi katselemaan eri mahdollisuuskia kuin kouluikäinen miettisi elämää ja maailmaa, että minne voisit mennä heilatyypiunkö luo vai tiettyyn kiehtovaan kulttuuriin vai minne, ja jos karistat vamnhan ja luovut siitä, jatkat uuteen, niin niihin ehkäv oit mennä.

Ja jollei ole mitään reittiä avoinna, niin kenties on käytävä joka johtaa pitosaliin. Ehkä se meinaa, että ruuan avulla voit hyväksyä muitakin elämänolosuhteita.

Elävöittävä kevennys auttaa sekä toipumisessa että kuolemanjälkeisen el'män mahdollisuuksien löytämisessä.


* * *

4.4.2021 pääsiäissunnuntai

Villakoirani Banjo kuoli piolitoista viikkoa sitten. Tänään katsoin ilalla videota matkasta susien maille mutta se oli epäonnea tuova ja mietin, onko se sittenkin Saksan metsätuhoalueilta, kun kuuset olivst lehdettömiä. Siinä taustalla oli kuulunut muuton ääniä ja sitten kuului kova pamaus ja maa tärähti kuin olidi parveke pudonnut alas ja joku mies kuollut  kovin samantunnelmaisesti kuin tuo video. Myöhemmin illalla mietin, joskp jpkin kirkon video olisi ollut paikallaan tähän tilanteeseen, ja löysin mm jumalanpalveluksen Haukiputasn kirkosta. Koirani oli tuntunut yhdistävän Haukiputaan koiriin mutta minua kauhistutti nimen putoaminen, konka nyt tajusin käybeem miehelle eikä ehkä koiralleni srn kuoltua niin kuin kai mlnelle käy, vaan olin yrittänyt tukea sitä hyvää toivomalla ja (5.4.2021 jonkinpuutteen mieleeni niustessa) mielessäni selittämällä, miten minun vahvuuteni oppii nopeasti, jos se kuolemanjälkeiseen elämään siirtyessä oli jäänyt kaipaamaan jotain vanhaa hyvää puolta, ja tämä ero johtuu siitä, että nykyään uskon kuolemanjälkeiseen elämään ja Banjo oli minulle rakas.

5.4.2021   Parvekkeet näyttävät olevan jäljellä, ainakin reunat. Voikohan olla jokin huonekalu oudonnut ylimmästä kerroksedta, siitähän talo kai tärähtäisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti